Sumber: Majalah Mingguan Basa Sunda Manglè

Ngawangun Literasi Bisnis di ISBI Bandung
Ku Afri Wita, Agus Cahyana

Institut Seni Budaya Indonesia (ISBI) Bandung salah sahiji paguron luhur anu miboga potènsi anu gedè dina ngahasilkeun wirausaha mandiri dumasar kana kompètensi anu dipibanda ku para mahasiswana. Tilu fakultas anu sakabèhna aya 11 program studi di ISBI Bandung boga minat dina nalungtik atawa nyiptakeun karya seni. Saacan ngalaksanakeun ujian ahir, mahasiswa boga kawajiban pikeun nèmbongkeun hasil karyana dina kontèks ujian mata kuliah studio atawa praktèk anu lianna. Dina kanyataanana, unggal taun loba produk karya anu motèkar ti mahasiswa anu ngandung nilèy èkonomi. Tapi program wirausaha mahasiswa di ISBI Bandung can bisa kalaksanakeun dumasar kana naon nu geus ditataharkeun. Produk -produk motèkar mahasiswa anu bisa diaping deuin tur dimekarkeun deui jadi produk wirausaha remenna mah ukur mandeg jadi dokumèn anu patumpuk. Masih loba mahasiswa anu can boga kasadaran jeung pangaweruh anu cukup pikeun ngajual tur masarkeun hasil karyana, komo deui jadi produk produk wirausaha anu manjang kahareupna. Tina kanyataan èta ahirna ngarojong inkubator bisnis anu dikokolakeun ku LPPM ISBI Bandung gawè bareng jeung The Local Enablers (TLE) pikeun mèrè pangaping ngeunaan bisnis atawa wirausaha.

Katerangan salengkapna nyaèta dina Majalah Mingguan Basa Sunda Manglè 2835 Edisi 03 s.d. 09 Juni 2021 Hal. 26